18.1.2016

Raha ja naiset

Haluan kirjoittaa tässä blogissa rahasta. Koko blogin idea lähti lentoon oikeastaan siitä nurinkurisesta asetelmasta, että halusin pohtia, kuinka alle viidensadan kuukausituloillani voin elää kuin miljonääri. Miljonäärielämässä on kyse ennen kaikkea muusta kuin rahasta, mutta en halua kieltää taloudellisten realiteettien olemassaoloa. Siispä päätin lähteä haastamaan itseäni siinä, missä elämässäni on ammottava aukko. Sekä henkisesti että fyysisesti. Rahasta ja taloudellisesta runsaudesta.

Rahasta kirjoittaminen on kuitenkin osoittautunut vaikeaksi. Ajatuksia ja näkökulmia minulla on, rohkeutta sen sijaan puuttuu. Huomaan, etten kehtaa kirjoittaa julkisesti taloudellisesta vauraudesta. Jossain syvällä uskon, että raha-asiat ovat henkilökohtaisia, niistä ei puhuta. Taloudellisella menestyksellä ei saa pröystäillä, sillä antaa ahneen kuvan itsestään. Varsinkaan ei saa sanoa haluavansa olla rikas, se kertoo mielen köyhyydestä ja materialistisesta arvomaailmasta.

Jäin miettimään, onko todella näin. Kysyin itseltäni, onko tämä totuus vai mieleni kehittelemä valheellinen uskomus. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Maailmassa on lukuisia esimerkkejä rikkaista ihmisistä, joilla on myös runsaasti henkistä pääomaa sekä ihailtavan kiitollinen asenne elämään.


How to Marry a Millionaire, 1953:
How To Marry a Millionaire, 1953

Kiinnostavampi itsetutkistkelun tulos olikin se, että tajusin keskustelevani rahasta sujuvasti miesten kanssa. Mutta olenkohan muutamaa satunnaista kertaa enempää puhunut rahan runsaudesta naisystävieni kanssa? En usko. Miksi me naiset emme osaa puhua rahasta luontevasti, menestyä taloudellisesti vailla tunnontuskia, tuntien asiasta kepeyttä ja iloa? Tottakai näitäkin naisia on, mutta selvästi vähemmän, väittäisin.

Aion tässä henkilökohtaisessa prosessissani testata, voisiko yksi taloudellisen menestyksen avain löytyä luontevasta suhtautumisesta rahaan. Ei enää tabuja eikä valheellisia kuvitelmia. Ei pelkoja tai hyssyttelyä. Vaan rehellistä avoimuutta, innostusta ja oppimisen halua. Näillä eväillä lähden tähän projektiin, vaurauden vuoteeni 2016.

***

Lopuksi etsintäkuulutus. Jos sinä tunnistat itsesi taloudellisesti menestyneeksi ja nautit rahan tekemisestä, otathan yhteyttä. Olisin enemmän kuin otettu mahdollisuudesta saada sinut mentorikseni. Tai ainakin haluaisin haastatella sinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti