4.4.2016

Haluatko miljonääriksi? Osa 1: Miljonäärielämän määritelmä

Haluatko miljonääriksi? on otteita siitä tarinasta, miksi Miljonäärimutsi on olemassa. Näkökulmia vastuullisuudesta ja vastuuttomuudesta. Valinnoista ja vaikeuksista. Matkasta, jossa uusperhearkea elävä kotiäiti raivaa tietä kohti sisäistä miljonäärimutsiaan.

****
 
Joskus yksi pieni kysymys voi muuttaa paljon. Näin kävi viime syksynä, kun minulta kysyttiin, millaista elämää eläisin, jos olisin miljonääri. Jos kysymys olisi esitetty kepeästi ystäväporukan illanvietossa, olisin varmasti heittänyt huolettomasti jotain unelmieni asunnosta tai matkailun mahdollisuuksista. Tuon keskustelun tilanne oli kuitenkin enemmän mustanpuhuva ja tunsin olevani ahtaassa paikassa. Tilannetajuni ymmärsi olla heittämättä ajatusta leikiksi, oli pysähdyttävä asian äärelle.
 
Siinä se oli, ensimmäinen sysäys kohti miljonäärielämääni. Ei glamouria eikä skumppalasien heleää kilahtelua. Ei raaputettua Ässä-arpaa tai menestystä osakemarkkinoilla. Sen sijaan tiukkaa keskustelua ja ajatusteni haastamista. Tuo toinen piti minut ahtaalla rakkaudesta, saaden minut ymmärtämään, että matka kohti rikkauksia lähtee määritelmästä, mitä on miljonäärielämä. Prässi tiukentui ja ajatus kirkastui. Aloin tuntea ihoni alla miljonäärielämän määritelmän.
 
Minulle hän, joka saa tehdä haluamiaan asioita toivomallaan tavalla, on miljonääri. 
 
Tuon tajuaminen vei maton altani samalla, kun se toi eteeni mahdollisuuksien maljan. En voinut enää valitella köyhyyttäni. Oli lähdettävä etsimään omaa tapaani elää kuin miljonääri.
 
Awareness is a quality of consciousness itself that is not encumbered by having to “do” anything. It just “is,” and by virtue of its innate capacity, apprehends essence directly. -David R. Hawkins:
Kuva
 
 
Tätä uutta olemisen muotoa harjoittelen joka päivä. On kuin opettelisi uusia ruokailutottumuksia, puntaroisi jatkuvasti arjen valintoja. Sillä minulle miljonäärielämä on ennen kaikkea arkea. Sitä, että nauttii jokapäiväisestä elämästä ja tekee päivittäin asioita, joita haluaa. Kuukauden kesäloma ja viikko lomaa talvella eivät kannattele ainakaan itseäni, jos loput 300 päivää siinä välillä eivät tunnu merkityksellisiltä. Ja toisaalta, nyt kotiäitinä minulla ei ole edes noita viiden viikon vuosilomia, vaan päivien perusta on hyvin samankaltainen viikonpäivästä tai vuodenajasta riippumatta.
 
On yhtä aikaa huikean hienoa ja pelottavaa tajuta, että olen vasta miljonäärielämäni alkutaipaleella. Puolessa vuodessa on tapahtunut paljon. Toivon, että arkisen elämäni muutostahti ei jatku aivan näin mullistavana. Samalla kuitenkin koen, että muutoksen mahdollisuus ja mielen joustavuus ovat miljonäärielämäni olennaisia elementtejä. Siksi haluan pitää suunnan vielä avoimena ja pidättää oikeuden mielenmuutoksiin. Ne tänään arjessa merkitykselliset asiat voivat olla huomenna jotain muuta.
 
Jos sinä haluat miljonääriksi, löydä ensin oma prässääjäsi. Anna hänen haastaa ajatuksiasi miljonäärielämän määritelmästä, mene pinnan alle. Tuo kullanarvoinen kysymysten esittäjä voi olla vieressäsi tai välimatkan päässä. Ajatustesi haastaja voi olla se piikki lihassasi, joka eniten ärsyttää, pelottaa tai raivostuttaa. Tai kuka tietää, ehkä tuo timantin hioja on lähempänä kuin uskotkaan.

2 kommenttia:

 1. Elän omaa unelmaelämääni siltä osin, että saan olla kotiäiti tässä vaiheessa kun lapseni ovat pieniä. Maailmalla kiertäminen ei sen sijaan ole alunperin niinkään oma unelmani kuin mieheni unelma - mutta se toisaalta mahdollistaa tämän oman unelmaelämäni siinä mielessä, että näin puolison ominaisuudessa minun olisi monessa maassa suorastaan vaikea tehdäkään töitä, työlupien ja muiden käytännön haasteiden vuoksi. Ja itse asiassa tämä kiertolaisuus onkin osoittautunut elämäntavaksi, jota en olisi osannut omalle kohdalleni toivoa mutta josta olen äärimmäisen kiitollinen. Pidän tavallisesta arjesta ja yllätyksettömyydestä mutta nämä vaihtuvat puitteet tuovat elämään ryhtiä ja jännitystäkin, uusia kokemuksia, tärkeitä oivalluksia ja ennen kaikkea ihania uusia ihmisiä.

  Itse uskon myös, että hyvän elämän edellytys on voida tehdä itselle mielekkäitä asioita. Mutta toisaalta uskon vahvasti siihenkin, että oman elämän olosuhteista täytyy myös osata löytää mielekkyys olivat ne sitten minkälaiset hyvänsä. Usein ei ole mahdollista tehdä juuri mitä haluaa ja siksi onkin myös opittava aidosti hyvillä mielin tekemään niitä asioita joita ei voi välttää. Minua inspiroivat tässä elämäntilanteessa ennen kaikkea ihmiset jotka suhtautuvat elämään antaumuksella ja hyvällä asenteella haasteista huolimatta. On ollut nöyrän oppimisen paikka nähdä eri puolilla maailmaa, mutta etenkin täällä Sudanissa, kuinka hyvää elämää voi elää hyvinkin epätäydellisissä ja haastavissa olosuhteissa.

  VastaaPoista
 2. Tuo on nähdäkseni ihan ydinjuttu, että löytää tyytyväisyyden olosuhteista ja ympärillä olevasta riippumatta.

  Ja tuo on mun mielestä hienoa, että toisten unelmat voivat tuoda paljon myös omaan elämäämme. Niin kuin teillä esim. kiertolaiselämä. Siksi mä kannustan kaikkia unelmoimaan, se antaa niin paljon ympärillä olevillekin. Ajattelen myös, että en edes osaa unelmoida kaikesta kokemuksenarvoisesta ja siksi on niin hienoa päästä jakamaan elämää erilaisten ihmisten kanssa. He näyttävät omilla jutuillaan mulle paljon elämästä.

  Ja ehkä tästä kaikesta muodostuu mun käsitys miljonäärielämästä. Elää itselleen uskollisena, sopusoinnussa itsensä ja ympäristön kanssa.

  VastaaPoista